Ανακαλύψτε τη χαρά ενός απολαυστικού φαγητού με τη συνταγή μας για φασόλια “γίγαντες”. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως μεζές όσο και ως κύριο πιάτο, και θα ενθουσιάσει εσάς και τους αγαπημένους σας. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, αλλά η γεύση είναι απολαυστική. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.
PrintΓίγαντες
Φασόλια τύπου “γίγαντες”. Ένα υπέροχο πιάτο τόσο για μεζέ όσο και για κύριο. Απλή σχετικά συνταγή με άριστη γεύση για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.
- Total Time: 90 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1/2 κιλό γίγαντες
- ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- καρότα (200 γραμμάρια)
- σέλινο
- λίγος άνηθος
- 3–4 κρεμμύδια ξερά (400 γραμμάρια)
- 1 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τους γίγαντες σε αρκετό χλιαρό νερό όλη νύχτα. Το πρωί τούς βράζουμε λίγο και πετάμε το νερό.
- Ξαναβάζουμε τους γίγαντες με νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι, που το ρίχνουμε στο τέλος.
- Βράζουμε τους γίγαντες για 40 λεπτά. Αμέσως μετά τους βάζουμε σε ένα ταψί στο φούρνο και τους ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 80 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Φασόλια, γίγαντες,