ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Μεξικό
Μερίδες 8
Υλικά
- 600–650 γραμμάρια κόκκινα φασόλια κονσέρβα ή βρασμένα ξερά μαυρομάτικα
- 3 φλιτζάνια καλαμπόκι κονσέρβα
- 1/2 φλιτζάνια μηλόξιδο
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2–3 κρεμμύδια σε φέτες
- 1 κοφτό κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 4–5 κοφτά κ. γλυκού κορνφλάουερ
- 4 κουταλιές σούπας νερό
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα ανακατεύετε τα φασόλια με το καλαμπόκι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κορνφλάουερ και το νερό κι αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά περίπου.
- Διαλύετε το κορνφλάουερ στο νερό και το ρίχνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς στην κατσαρόλα. Μόλις το μίγμα πάρει βράση το αφήνετε στη φωτιά για 1 λεπτό ακόμα χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα φασόλια. Αφήνετε να κρυώσουν, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τα σερβίρετε. Ανακατεύετε καλά πριν το σερβίρισμα για να μοιραστούν καλά τα υλικά.