Φασόλια με σπανάκι, μπέικον και ταμπάσκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φασόλια με σπανάκι, μπέικον και ταμπάσκο

Υλικά

  • 400 γραμμάριαφασόλια μέτρια
  • 1 ξηρό κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια τηγανισμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες σφιχτές
  • 2 κουταλιές γλυκού κόκκινο Ταμπάσκο
  • 200 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φέτες φρυγανισμένου ψωμιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε 1 ώρα σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το κρεμμύδι. Τα στραγγίζετε πάλι. Ζ
  2. εσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σέλινο, τα καρότα και το σπανάκι 4′-5′. Προσθέτετε τα φασόλια και ανακατεύετε μαλακά. Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες, το Ταμπάσκο και αρκετό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο 40’ ακόμη.
  3. Σερβίρετε αφού αλατοπιπερώσετε, προσθέσετε το μπέικον και περιχύσετε με το υπόλοιπο λάδι.
  4. Γαρνίρετε με τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης