Φασόλια με σπανάκι, μπέικον και ταμπάσκο
Υλικά
- 400 γραμμάριαφασόλια μέτρια
- 1 ξηρό κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια τηγανισμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 4 ώριμες ντομάτες σφιχτές
- 2 κουταλιές γλυκού κόκκινο Ταμπάσκο
- 200 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φέτες φρυγανισμένου ψωμιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε 1 ώρα σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το κρεμμύδι. Τα στραγγίζετε πάλι. Ζ
- εσταίνετε τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σέλινο, τα καρότα και το σπανάκι 4′-5′. Προσθέτετε τα φασόλια και ανακατεύετε μαλακά. Κατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και χοντροκομμένες, το Ταμπάσκο και αρκετό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο 40’ ακόμη.
- Σερβίρετε αφού αλατοπιπερώσετε, προσθέσετε το μπέικον και περιχύσετε με το υπόλοιπο λάδι.
- Γαρνίρετε με τις φρυγανισμένες φέτες του ψωμιού.