Φασόλια με σπανάκι και καυκαλίθρες
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
- 1 φλιτζάνια καλό λάδι
- 1 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- αλάτι, πιπέρι
- 10 καυκαλίθρες για τη μυρωδιά
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το σπανάκι σ’ αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα μαυρομάτικα, τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζετε με λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την ντομάτα, το βρασμένο σπανάκι, τις καυκαλίθρες, τα φασόλια, το πιπέρι και λίγο νερό και τ’ αφήνετε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.