Φασόλια με σπανάκι και καυκαλίθρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φασόλια με σπανάκι και καυκαλίθρες

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 φλιτζάνια καλό λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 καυκαλίθρες για τη μυρωδιά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το σπανάκι σ’ αλατισμένο νερό. Το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα μαυρομάτικα, τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζετε με λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την ντομάτα, το βρασμένο σπανάκι, τις καυκαλίθρες, τα φασόλια, το πιπέρι και λίγο νερό και τ’ αφήνετε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply