Φασόλια σαλάτα
Υλικά
- 1/2 κιλό φασόλια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους
- 1 πιπεριά
- μαϊντανό
- 3 αυγά βραστά
- 1 ντομάτα
- ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
- λαδόξιδο ή λαδολέμονο
- πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φασόλια και τα αφήνετε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα βράζετε με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε όταν κρυώσουν. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με το κρεμμύδι, με την πιπεριά, αφού την κόψετε σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια, με μαϊντανό ψιλοκομμένο, με τ’αυγά κομμένα σε φετάκια, με την ντομάτα, αφού αφαιρέσετε το φλούδι και τους σπόρους και την κόψετε σε κομματάκια και με μερικές ελιές χωρισμένες στη μέση. Ρίχνετε στη σαλάτα λαδολέμονο ή λαδόξιδο και την πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Σημ.: Κατά το ίδιο τρόπο γίνονται και τα φασόλια γίγαντες.