Φασόλια ξερά σαλάτα
Υλικά
- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά
- 100 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές κονσέρβας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές σούπας λάδι
- 4 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά βραστά
- μερικά φύλλα μαρουλιού
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό.
- Βράζετε τα φασόλια με 3 φλυτζάνια νερό για 20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και στραγγίζετε τα φασόλια. Κόβετε τις πιπεριές σε ψιλά κομμάτια. Τρίβετε το εσωτερικό μιας σαλατιέρας με το σκόρδο. Ανακατεύετε μέσα στη σαλατιέρα το λάδι, το ξύδι και τη μουστάρδα, καλά. Προσθέτετε τα φασόλια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα αφήνετε σκεπασμένα για μία ώρα. Σερβίρετε τη σαλάτα επάνω σε φύλλα μαρουλιού γαρνιρισμένη με τα αυγά και πασπαλισμένη με μαϊντανό, κρεμμύδι και λαδολέμονο.