Φάβα παντρεμένη
Υλικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 4 κρεμμύδια
- 1 φύλλο δάφνη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τη φάβα και τη βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Ρίχνετε το ένα κρεμμύδι και τη σιγοβράζετε, ξαφρίζοντάς την συνεχώς. Προσθέτετε λίγο αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να χυλώσει.
- Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνετε λίγο χλιαρό νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Πολτοποιείτε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι και αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το λάδι, τη δάφνη, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε τη φάβα σε μια πιατέλα, στρώνετε από πάνω τα κρεμμύδια και σερβίρετε.