Φάβα πικάντικη
Υλικά
- 1/2 κιλό φάβα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ρόκα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνια κάππαρη ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε τη φάβα, τη Βάζετε σε λεκάνη με νερό για 1/2 ώρα και τη στραγγίζετε
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό τη φάβα, το κρεμμύδι ολόκληρο και τα σιγοβράζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι και, μόλις βράσει η φάβα, την πολτοποιείτε και τη βάζετε σε πιατέλα.
- Ρίχνατε σε μια λεκάνη το μαϊντανό, τη ρόκα, την κάππαρη, το καρότο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, την πιπεριά, λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε το χυμό λεμονιού με το λάδι, περιχύνετε τη φάβα, βάζετε γύρω γύρω τα χορταρικά και σερβίρετε.