Φάβα Σαντορίνης

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φάβα Σαντορίνης

Χρόνος: 15-20 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φάβα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 23 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λάδι, λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε τη φάβα και τη βράζετε στη χύτρα για 1-2 λεπτά. Αφήνετε τη φάβα να μείνει μέσα ατό νερό πού έβρασε μισή ώρα. Στραγγίζετε τη φάβα και προσθέτετε κρύο νερό, πού μόλις να τη σκεπάζει. Βάζετε αλάτι, πιπέρι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τη φάβα για 15-20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και περνάτε τη φάβα από το μύλο του πουρέ.την σερβίρετε σε πιάτα, με μια κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,λάδι και λεμόνι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης