Φάβα Σαντορίνης
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φάβα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2–3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λάδι, λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε τη φάβα και τη βράζετε στη χύτρα για 1-2 λεπτά. Αφήνετε τη φάβα να μείνει μέσα ατό νερό πού έβρασε μισή ώρα. Στραγγίζετε τη φάβα και προσθέτετε κρύο νερό, πού μόλις να τη σκεπάζει. Βάζετε αλάτι, πιπέρι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τη φάβα για 15-20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και περνάτε τη φάβα από το μύλο του πουρέ.την σερβίρετε σε πιάτα, με μια κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,λάδι και λεμόνι.