Φετουτσίνι Καρμπονάρα
Υλικά
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- 4 μικρά κρεμμύδια
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 12 λεπτές φέτες μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 375 γραμμάρια Φετουτσίνι
- 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 3/4 φλιτζάνια πηχτή ελαφριά κρέμα γάλακτος
- μαυροπίπερο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Με ένα εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών ξύστε το τυρί. Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Ζεστάνετε το μισό λάδι σ’ ένα τηγάνι, Σοτάρετε το μπέικον μέχρι να στεγνώσει και στραγγιστέ το σε απορροφητικό χαρτί. Βάλτε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα.
- Στη συνέχεια, βάλτε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα του μπέικον, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα του τυριού. Ανακατώστε τα καλά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, και σερβίρετε τα πολύ ζεστά, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μπέικον, το τυρί και το πιπέρι.