Φετουτσίνι με θαλασσινά
Ανά μερίδα: Λιπαρά 5,9 γραμμάρια, θερμίδες 610.
Υλικά
- 400 γραμμάρια μικρά μύδια
- 16 μέτριες ωμές γαρίδες
- 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 1/4 φλιτζάνια τοματοπολτός
- 2 κονσέρβες των
- 400 γραμμάρια ντοματάκια
- 1/3 φλιτζάνια νερό
- 400 γραμμάρια φετουτσίνι σπανακιού
- 1/3 φλιτζάνια ξινόγαλα
- 400 γραμμάρια μαρινάρα Θαλασσινών
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Τρίψτε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες, αφήνοντας την ουρά, και αφαιρέστε το εντεράκι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος. Σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίξτε το κρασί και τον ντοματοπολτό και αφήστε να πάρουν βράση. Προσθέστε τα ντοματάκια πολτοποιημένα μαζί με το χυμό τους και το νερό. Σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα. Ρίξτε το ζυμαρικό σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε το ώσπου να μαλακώσει. Στραγγίστε. Ανακατώστε το ξινόγαλα και τα θαλασσινά στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε τα σκεπασμένα, ανακατώνοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά. Προσθέστε τα μυρωδικά. Ανακατώστε απαλά τα θαλασσινά με το ζεστό ζυμαρικό.