Τρίψτε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες, αφήνοντας την ουρά, και αφαιρέστε το εντεράκι.
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος. Σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίξτε το κρασί και τον ντοματοπολτό και αφήστε να πάρουν βράση. Προσθέστε τα ντοματάκια πολτοποιημένα μαζί με το χυμό τους και το νερό. Σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα. Ρίξτε το ζυμαρικό σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε το ώσπου να μαλακώσει. Στραγγίστε. Ανακατώστε το ξινόγαλα και τα θαλασσινά στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε τα σκεπασμένα, ανακατώνοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά. Προσθέστε τα μυρωδικά. Ανακατώστε απαλά τα θαλασσινά με το ζεστό ζυμαρικό.