Φιλέτα γλώσσας με κρασί και σταφύλια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

για 4 άτομα

Υλικά

  • 8 φιλέτα γλώσσας., καθαρισμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμός λαχανικών
  • 250 γραμμάρια ρώγες λευκών σταφυλιών
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό σταφυλιών
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 25 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 25 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ζωμό και το κρασί σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε το μείγμα. Τυλίγετε τα φιλέτα γλώσσας σε ρολάκια, τα δένετε ελαφρά και τα βράζετε 5′ στο μείγμα με το ζωμό και το κρασί. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα διατηρείτε ζεστά. Σε άλλο κατσαρολάκι ρίχνετε το χυμό των σταφυλιών, τη ζάχαρη και 1/2 ποτήρι νερό. Βράζετε τις ρώγες των σταφυλιών και τις στραγγίζετε. Αναμειγνύετε το βούτυρο με το αλεύρι και ετοιμάζετε μια πάστα σαν σφιχτή αλοιφή. Ανακατεύοντας, προσθέτετε το ζωμό μέσα στον οποίο έβρασαν τα ρολάκια και κατόπιν τις ρώγες των σταφυλιών, αφού τις στραγγίσατε. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο του αυγού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε τα ρολάκια με τη σάλτσα τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply