Φιλέτα κοτόπουλο με προσούτο
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 12 φέτες προσούτο Πάρμας
- 300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- για το πανάρισμα:
- 70 γραμμάρια κορν φλέικς θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε με σφυράκι τα φιλέτα κοτόπουλου για να πλατύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε πάνω στο κάθε φιλέτο 2 φέτες προσούτο και ένα μπαστουνάκι τυριού. Πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τυλίγετε σε ρολό και δένετε τα φιλέτα με σπάγκο ή τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Πανάρετε τα γεμιστά φιλέτα, περνώντας τα πρώτα από το αυγό και κατόπιν από τα κορν φλέικς και τη φρυγανιά, και τα τηγανίζετε σε καλαμποκέλαιο (σε μέτρια φωτιά) μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Στραγγίζετε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.