Φιλέτα με κουκουνάρι και σάλτσα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φιλέτα με κουκουνάρι και σάλτσα

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας με αρωματικά (βλέπε σάλτσες)
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 50 γραμμάρια κάππαρη στραγγισμένη
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τηγανίζετε στο λάδι 4′-5′ από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους, Βγάζετε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα διατηρείτε ζεστά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κουκουνάρι και το τηγανίζετε ανακατεύοντας 2′-3′. Προσθέτετε και την κάππαρη και τη σοτάρετε ελαφρά 1-2′. Ρίχνετε στο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας και βράζετε μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά 6′-7′ (σε δυνατή φωτιά). Στο τέλος ξαναρίχνετε τα φιλέτα και τα μαγειρεύετε στη σάλτσα 3′ ακόμη, Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και γαρνίρετε με το βασιλικό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply