Φιλέτα με σάλτσα μανιταριών και πιλάφι
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 12 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο ποτήρι ρύζι μακρύκοκκο
- το χυμό 1/2 λεμονιού
- 15 μικρά ξερά κρεμμύδια (στιφάδου)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 150–200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 1 κουταλιές σούπας λάδι
- 1–2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Τυλίγετε τα φιλέτα σε ρολά και τα συγκρατείτε με οδοντογλυφίδες. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό βούτυρο και το λάδι και ροδίζετε τα ρολά και τα ξερά κρεμμυδάκια 10′, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε ξανά τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα ρολάκια και στη συνέχεια την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, βράζετε σε μια κατσαρόλα δύο ποτήρια νερό με το χυμό λεμονιού και μόλις κοχλάσει προσθέτετε το ρύζι. Βράζετε 15′,σε μέτρια φωτιά, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαϊντανό και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε το ρύζι, από πάνω το κοτόπουλο και κατόπιν τη σάλτσα μανιταριών.