Φιλέτα με σάλτσα τυριού
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο θυμάρι ή λίγο εστραγκόν
- 1 κύβος για ζωμό λαχανικών
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- φετάκια κεφαλογραβιέρας για το γαρνίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα σε μπουκιές ισομεγέθεις. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές κοτόπουλου και ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Ροδίζετε τις μπουκιές 6′-7′ ανακατεύοντας. Προσθέτετε το κρεμμύδι το μαϊντανό, το θυμάρι ή το εστραγκόν και συνεχίζετε το σοτάρισμα 6′-7′ ακόμη. Προσθέτετε τον κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνια καυτό νερό και σιγοβράζετε 35′-40′ μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν. Κατόπιν ανακατεύετε το γιαούρτι με το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συχνά 10′. Σερβίρετε το φαγητό, αφού το γαρνίρετε με φετάκια τυριού. Αν θέλετε το συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.