Φιλέτα με τυρί ρικότα
Υλικά
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- 60 ML. κονιάκ
- 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια ρικότα
- 200 γραμμάρια αρακά κονσέρβας
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Ζεσταίνετε τη μισή μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου 6′-7′ από την κάθε πλευρά.
- Σβήνετε με το κονιάκ και βράζετε 6′-8′ ακόμη. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τα φιλέτα και κατόπιν προσθέτετε τη ρικότα. Ανακατεύετε να διαλυθεί μέσα στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και ξαναρίχνετε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με το μπέικον. Προσθέτετε τον αρακά στραγγισμένο, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι με τα φιλέτα και σερβίρετε αμέσως.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η ρικότα είναι φρέσκο ιταλικό τυρί, που η γεύση του μοιάζει με το ανθότυρο. Αν δεν το βρείτε, αντικαταστήστε το με τυρί κρέμα ή ανθότυρο.