Φιλέτα πανέ με σάλτσα τυριού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φιλέτα πανέ με σάλτσα τυριού

Υλικά

  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνια κορν φλέικς
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 100 γραμμάρια τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα ή μπλού τσίζ λιωμένα με πιρούνι

ΓΙΑ Το σερβίρισμα

  • Σερβίρετε το με φρέσκα ζυμαρικά και ψητές πιπεριές

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα κορν φλέικς μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με το αλεύρι. Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πανάρετε, περνώντας τα πρώτα από το αυγό και στη συνέχεια από το μείγμα με τα κορν φλέικς.
  3. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το καλαμποκέλαιο με το βούτυρο και τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα τυριά. Σερβίρετε τα φιλέτα με φρέσκα ζυμαρικά βρασμένα και ψητές πιπεριές και συνοδεύετε με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply