Φιλέτα πανέ με σάλτσα τυριού
Υλικά
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνια κορν φλέικς
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 αυγό
- Αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
- 100 γραμμάρια τυρί ρικότα ή ανθότυρο
- 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα ή μπλού τσίζ λιωμένα με πιρούνι
ΓΙΑ Το σερβίρισμα
- Σερβίρετε το με φρέσκα ζυμαρικά και ψητές πιπεριές
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα κορν φλέικς μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με το αλεύρι. Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ.
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πανάρετε, περνώντας τα πρώτα από το αυγό και στη συνέχεια από το μείγμα με τα κορν φλέικς.
- Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το καλαμποκέλαιο με το βούτυρο και τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το γιαούρτι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα τυριά. Σερβίρετε τα φιλέτα με φρέσκα ζυμαρικά βρασμένα και ψητές πιπεριές και συνοδεύετε με τη σάλτσα.