Φιλέτα ψαριού με αμύγδαλα
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 φέτες άσπρου ψαριού (γλώσσα, καλκάνι, πέρκα) γύρω στα 200 γραμμάρια η καθεμιά
- λίγο αλεύρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια
- 150ml αφρώδες λευκό κρασί
- λίγη σαφράν
- 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 30 γραμμάρια αμύγδαλα σε φετάκια
- αλάτι- πιπέρι
- ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
- Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ πλένετε τα φιλέτα, τα στεγνώνετε και τα αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε τα φιλέτα αλευρωμένα. Τα τηγανίζετε και από τις δυο πλευρές και τα διατηρείτε ζεστά. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τη ζαφορά διαλυμένη σε 3-4 κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών και βράζετε 5′. Παίρνετε λίγη από τη σάλτσα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ. Συμπληρώνετε με 2-8 κουταλιές σούπας ζωμό και ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε. Ξαναβάζετε τα φιλέτα στο τηγάνι και σκορπίζετε τα αμύγδαλα. Σερβίρετε, γαρνίροντας με φετάκια λεμονιού.