Φιλέτα σολομού με σάλτσα ρόκας
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι καγιέν
Για τη σάλτσα
- 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τη ρόκα, την ντομάτα και τα αφήνετε να μαριναριστούν μέσα στο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού όσο ψήνετε τα φιλέτα. Αλείφετε τα φιλέτα με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι καγιέν. Τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα φιλέτα του σολομού και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα και ρύζι ή πατατούλες ατμού.