Φιλέτα σολομού στο αλουμινόχαρτο
για 4 άτομα
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα
- 400 γραμμάρια χόρτα φρέσκα (ζοχιά, ή αντίδια)
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 40 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- αλάτι, πιπέρι
- ταλιατέλες βρασμένες
Εκτέλεση
- Κόβετε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τα αλείφετε με λίγο βούτυρο. Τοποθετείτε σε κάθε χαρτί λίγα κρεμμυδάκια και από ένα φιλέτο σολομού. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με λίγο βούτυρο ακόμη και αλείφετε την πάνω πλευρά τους με μουστάρδα. Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και ψήνετε 20′. Κατόπιν τα ανοίγετε προσεκτικά. Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα, καθαρίζετε τα χόρτα και τα βράζετε μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζετε καλά και τα σοτάρετε στο βούτυρο. Τους προσθέτετε το ροκφόρ και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τον σολομό με τα χόρτα και τις ταλιατέλες.