Φιλετάκια γαλοπούλας με μήλα και κρέμα γάλακτος

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φιλετάκια γαλοπούλας με μήλα και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 600 γραμμάρια φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 ξινόμηλα
  • 2 σφηνάκια μπράντι
  • 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το φιλέτο της γαλοπούλας σε λεπτές φέτες. Ξεπλύντε τα μήλα, κόψτε τα στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Ραντίστε τα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Βάλτε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις φέτες του κρέατος σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέστε τα μήλα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά. Σβήστε με το μπράντι, ρίξτε το κρασί, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για λίγο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα στη μισή ποσότητα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αφήστε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, σερβίρετε. Συνοδέψτε προαιρετικά με ρύζι ατμού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply