Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι και μουστάρδα
για 4-6 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
- 1 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το μέλι με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Αλατίζετε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφετε με το παραπάνω μείγμα. Το βάζετε σε βαθύ ταψί και ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φιλέτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, ξεσκεπάζετε και ψήνετε άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας. Κόβετε σε φέτες και το συνοδεύετε με τη σαλάτα της αρεσκείας σας.