Φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές και γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές και γιαούρτι

για 4 μερίδες

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1/3 του φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 1 κουταλιές γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το φιλέτο της γαλοπούλας σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τρίβετε το σκόρδο και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με το κρέας και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος, αφαιρείτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Τις ρίχνετε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα. Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι και το μαϊντανό. Χαμηλώνετε στο ελάχιστο την ένταση στο μάτι της κουζίνας, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 4-5 λεπτά ακόμη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply