Φιλέτο κρασάτο
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι μαύρο και πράσινο, σε κόκκους
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε φέτες και το βάζετε σε μια πιατέλα.
- Το αλείφετε με λίγο λάδι και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και, μόλις κάψει, βάζετε το κρέας και το ψήνετε, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το βάζετε σε πιατέλα. Ρίχνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το θυμάρι, τα σοτάρετε λίγο και προσθέτετε το κρασί. Τα βράζετε για 5 λεπτά και ρίχνετε το κρέας. Αφήνετε για λίγο και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε σε πιατέλα το κρέας με τη σάλτσα του.