Φιλέτο με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο
για 4 μερίδες
Υλικά
- 4 φιλέτα μοσχαρίσια
- 1 κουταλιές γλυκού χοντρό αλάτι
- 1 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 2–3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αλείφετε με το ελαιόλαδο τα φιλέτα. Τα πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι και τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι, τα σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και τα αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Για να τα ψήσετε, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου. Ακουμπάτε επάνω στο δεντρολίβανο τα φιλέτα και τα ψήνετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. (Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα ή στο γκριλ.)