Φιλέτο ψαριού με σάλτσα ντομάτας
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού (τσιπούρα ή σφυρίδα ή πέρκα)
- ελαιόλαδο για τη σχάρα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 4–5 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνια ελιές μαύρες δίχως τα κουκούτσια
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βράζετε τις ντομάτες με το νερό, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Οταν σωθεί το νερό, προσθέτετε το λάδι και το μαϊντανό. Ψήνετε τα φιλέτα του ψαριού σε λαδωμένο τηγάνι. Τα αλατοπιπερώνετε.
- Σερβίρετε τα φιλέτα και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα ντομάτας. Η σάλτσα ντομάτας με ελιές και μαϊντανό σερβίρεται με ψάρια που έχουν ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Συνοδευτικό: Πατάτες ατμού ή ρύζι