Φινόκιο ογκρατέν

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φινόκιο ογκρατέν

για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 15,4 (26%) Λίπη 17,2 (66%) Υδατάνθρακες 5,1 (8%) Θερμίδες 236

Υλικά

  • 1 μικρό φινόκιο
  • 10 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κάρι
  • 1 κουταλιές γλυκού αλεύρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το φινόκιο και το πλένουμε. Το βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε, το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Διαλύσουμε το κάρι και το αλεύρι στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στην κατσαρόλα.
  2. Χτυπάμε το αυγό με μια πρέζα αλάτι και την τριμμένη παρμεζάνα. Κόβουμε το φινόκιο στα δύο, το τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το περιχύνουμε με το αυγό και το βάζουμε να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό. Ο χυμός φρέσκου φινόκιο έχει διουρητικές ιδιότητες και γι’ αυτό είναι καλό να τον καταναλώνουν όσοι ακολουθούν μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου ή μια δίαιτα αδυνατίσματος.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης