Φιογκάκια με κιμά και γιαούρτι
Υλικά
- 1/2 κιλό φιογκάκια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι, πιπέρι κόκκινο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα τρείς κουταλιές σούπας λάδι, το κρεμμύδι, τον κιμά και τα σοτάρετε. Ρίχνετε λίγο αλάτι, ένα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε για 1/2 ώρα. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις βράσει, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα φιογκάκια. Τα βράζετε, τα σουρώνετε, τα βάζετε σε μια πιατέλα, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Πολτοποιείτε το σκόρδο με δύο κουταλιές σούπας λάδι. Το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε πάνω στα φιογκάκια τον κιμά, τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.