Το Φλερ ντ’ Αμούρ είναι ένα κλασικό κοκτέιλ με γλυκιά και αρωματική γεύση. Η ισορροπία των γλυκών και όξινων γεύσεων το καθιστά ένα εξαιρετικό aperitivo ή digestivo.
Ιστορία
Το Φλερ ντ’ Αμούρ δημιουργήθηκε το 1929 από τον Frank Meier, τον επικεφαλής μπάρμαν του Hotel Ritz στο Παρίσι. Το όνομα του κοκτέιλ σημαίνει “άνθος της αγάπης” στα γαλλικά. Το Φλερ ντ’ Αμούρ έγινε γρήγορα ένα δημοφιλές κοκτέιλ και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ μέχρι σήμερα.
Printφλερ ντ’ αμούρ
Ένα υπέροχο κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για τις ευχάριστες στιγμές σας. Καλή απόλαυση!
- Total Time: 2 mins
- Yield: 1
Υλικά
- 7 εκ. λίτρου νέκταρ μπανάνας
- 7 εκ. λίτρου χυμός μάνγκο
- 4 εκ. λίτρου χυμός ανανά
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε το σέικερ με παγάκια και ρίχνουμε τα υλικά. Ανακινούμε καλά.
- Σερβίρουμε σε ποτήρι τουλίπα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
- Prep Time: 1 min
- Cook Time: 1 min
- Category: Ποτά
- Method: Ανάμειξη
- Cuisine: Γαλλική