Φλογέρες με καρύδα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 3 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 5 ασπράδια αυγών
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνια βούτυρο, λιωμένο
Για το σιρόπι
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη την καρύδα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνετε τη ζάχαρη με τη βανίλια. Προσθέτετε τη μαρέγκα λίγη λίγη στη λεκάνη με την καρύδα και ανακατεύετε απαλά.
- Κόβετε κάθε φύλλο σε λωρίδες με πλάτος 13 εκ. Παίρνετε δύο λωρίδες, τις αλείφετε με βούτυρο και Βάζετε στη μια άκρη μια κουταλιές σούπας από το μείγμα. Κλείνετε τις άκρες και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και το τοποθετείτε. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και ψήνετε τις φλογέρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 6 αθμούς για 35 λεπτά.
- Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο, παίρνετε δυο δυο φλογέρες, τις βουτάτε στο σιρόπι για 1 λεπτό, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε σχάρα για να στραγγίξουν. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.