Φλογέρες με καρυδόψιχα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
- 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
- 1 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 6 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 6 χουρμάδες φρέσκους, ψιλοκομμένους
- 6 κομμάτια γλυκό νεράντζι
- ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- ½ φλιτζάνια μέλι
- 4 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, τα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες, το νεράντζι κομμένο σε μικρά κομματάκια, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε. Απλώνετε τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες ανά 12 εκ. Αλείφετε κάθε λωρίδα με λάδι, βάζετε μία κουταλιές σούπας από το μείγμα, κλείνετε τις άκρες και την τυλίγετε σε ρολό. Στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετείτε τα ρολά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά.
- Ρίχνετε το μέλι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι, βγάζετε τις φλογέρες από το φούρνο, τις ρίχνετε λίγες λίγες στο σιρόπι για 2 λεπτά και τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τις βάζετε σε σχάρα για να στραγγίζουν και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.
- Αντί για σιμιγδάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρυγανιά τριμμένη.