Φλογέρες με πατάτες
Υλικά
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1/2 κιλό πουρέ πατάτας
- 100 γραμμάρια φέτα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
- πάπρικα
- λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύετε καλά με τον πουρέ πατάτας, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλάτι. Σοτάρετε σε τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κουταλιές σούπας λάδι και 1 κουταλιές σούπας νερό. Οταν κρυώσουν τα ανακατεύετε κι αυτά με τον πουρέ. Αλείφετε το κάθε φύλλο με λάδι, το διπλώνετε στη μέση και κόβετε 3 μακρόστενα κομμάτια ίδιου μεγέθους. Βάζετε στην άκρη λίγο από το μείγμα πατάτας δίνοντας του σχήμα κυλίνδρου, διπλώνετε τις άκρες προς το κέντρο και το τυλίγετε. Επαναλαμβάνετε ώσπου να σας τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τις φλογέρες σε ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου, τις αλείφετε με λάδι και ψήνετε για 8′-10′ στους 200°C ώσπου να πάρουν χρυσό χρώμα. Πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές.