Φλογέρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φλογέρες

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • Ηλιέλαιο για το φύλλο

Για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομμάτι κανέλα (ξύλο)
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Αλέθετε την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα και τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνετε ένα ένα φύλλο και το κόβετε σε τρεις λωρίδες. Αλείφετε με λάδι κάθε λωρίδα και Βάζετε στην άκρη λίγη γέμιση. Διπλώνετε τα πλαϊνά κάθε λωρίδας προς τα μέσα, ώστε να κλειστεί η γέμιση, και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε με λάδι την επιφάνεια της φλογέρας και βάζετε σε αλειμμένο με λάδι ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 170 Βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν όμορφα.
  2. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά. Βγάζετε τις φλογέρες από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις βουτάτε στο καυτό σιρόπι και τις βάζετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης