Φλούδες πορτοκαλιού με αμυγδαλόψιχα

Please follow and like us:

Φλούδες πορτοκαλιού με αμυγδαλόψιχα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 2 κιλά πορτοκάλια (τις φλούδες)
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 3 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη και σοταρισμένη
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
  1. Πλένετε τα πορτοκάλια, τα κόβετε στα τέσσερα, αφαιρείτε τις φλούδες και τις κόβετε σε στενόμακρες φέτες πλάτους 2 εκ. Τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, τις στραγγίζετε και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
  2. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι. Ρίχνετε τις φλούδες και τις αφήνετε να βράσουν, ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι (περισσότερο από το κανονικό). Αφού κρυώσουν, Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε πάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν.
  3. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την αμυγδαλόψιχα, παίρνετε μία μία τις φλούδες πορτοκαλιού, τις βουτάτε στο μπολ με την αμυγδαλόψιχα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση