Φοινίκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φοινίκια

Υλικά

  • 8 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 1/2 κουταλιές σούπας αμμωνία
  • 3 αυγά
  • Βούτυρο λιωμένο !Για το άλειμμα του ταψιού
  • Λάδι !Για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά, την αμμωνία διαλυμένη στο νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Παίρνετε τη ζύμη λίγη λίγη, πλάθετε φοινίκια σε σχήμα μικρού αυγού και τα τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο σε απόσταση, γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν λίγο, και τα βγάζετε από το φούρνο. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει, ρίχνετε τα φοινίκια λίγα λίγα και, μόλις ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν. Τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι, τα αφήνετε για 3 λεπτά, τα βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα για να κρυώσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply