Φοντάν πορτοκαλιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΦΟΝΤΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Γίνονται 45-50 φοντάν Χρόνος ετοιμασίας 3 ώρες

Υλικά

  • 2 κούπες κέικ σοκολάτας τριμμένο
  • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 4 κουταλάκια καλαμποκέλαιο
  • 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιήστε κέικ 2-3 ημερών που σας περίσσεψε. Ανακατέψτε τα τρίμματα του κέικ με τη μαρμελάδα, το ξύσμα, το λικέρ και τα 100 γραμμάρια λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Βάλτε το μίγμα στο ψυγείο κι αφήστε το να σφίξει.
  2. Βγάλτε το και πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος φοντάν. Αραδιαστέ τα το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και βάλτε τα στο ψυγείο να σφίξουν. Στο μεταξύ λιώστε χωριστά τις δυο σοκολάτες κι ανακατέψτε το κάθε μίγμα με 2 κουταλάκια λάδι.
  3. Βγάλτε τα μπαλάκια από το ψυγείο και βουτήξτε τα μισά στη μαύρη και τα μισά στη λευκή σοκολάτα. Αραδιαστέ τα σε ταψί στρωμένο με καθαρό λαδόχαρτο και ξαναβάλτε τα στο ψυγείο, έως ότου στερεοποιηθεί η επικάλυψη της σοκολάτας. Μ’ ένα κορνέ με λεπτή μύτη, βγάλτε λεπτές γραμμές αντίστοιχα από λευκή και μαύρη σοκολάτα επάνω στα μαύρα και λευκά σοκολατωμένα φοντάν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply