ΦΟΝΤΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
για 18 ψωμάκια
Υλικά
- 200 γραμμάρια τυρί φοντίνα κομμένο σε φετάκια
- 200 γραμμάρια γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 3 παντζάρια ψητά
- 18 έτοιμα ψωμάκια μπριός
- 2 κουταλιές σούπας φιστίκια Αγίνης ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αφήνετε τη φοντίνα να μαλακώσει μέσα στο γάλα, 4 ώρες περίπου. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το τυρί, 3 κουταλιές σούπας από το γάλα, το βούτυρο και το σκόρδο και ανακατεύετε σε μπεν μαρί μέχρι να ρευστοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρις ότου πήξει το μείγμα. Αφαιρείτε τις φλούδες από τα παντζάρια και τα κόβετε σε κυβάκια. Πολτοποιείτε τα 2 παντζάρια στο μπλέντερ και τα ρίχνετε μέσα στο φοντί. Ανακατεύετε καλά. Κόβετε εγκάρσια τα ψωμάκια, αφαιρείτε αρκετή από την ψίχα τους και βάζετε στη θέση αυτή λίγο από το μείγμα με το τυρί και κυβάκια παντζαριών. Περιχύνετε κάθε ψωμάκι με μια κουταλιές σούπας φοντί και γαρνίρετε με φιστίκια Αιγίνης.