μια αυθεντική συνταγή για γνήσιο ιταλικό φοντί.

Φοντί Ιταλικό: μια αυθεντική συνταγή για γνήσιο ιταλικό φοντί.

Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι μια γνήσια ιταλική συνταγή για να φτιάξετε Φοντί.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φοντί Ιταλικό

Άλλη μια αυθεντική συνταγή για γνήσιο ιταλικό φοντί. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και χαρίστε στην παρέα σας γεύσεις, που σίγουρα θα εκτιμήσουν μιας και είναι εξαιρετικός μεζές. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 400 γραμμάρια (καθαρό βάρος) τυρί φοντίνα
  • 1/4Φλιτζ. πλήρες γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 56 κρόκους αβγών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • φρυγανισμένο ή ψημένο ψωμί ή τηγανητή πολέντα, κομμένα σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το τυρί σε λεπτές φέτες και τις βάζετε ο’ ένα μπολ με αρκετό γάλα ώστε να καλύπτονται. Το αφήνετε κατά μέρος για 2-4 ώρες.
  2. Τοποθετείτε το βούτυρο σε μπεν-μαρί και το αφήνετε να λιώσει.
  3. Στραγγίζετε το τυρί και φυλάτε το γάλα. Προσθέτετε το τυρί στο λιωμένο βούτυρο μαζί με το 1/4 του φλιτζάνια απ’το γάλα.
  4. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, πάνω από νερό που σιγοβράζει, ώσπου να λιώσει το τυρί. Το μείγμα δεν πρέπει να βράσει καθόλου.
  5. Προσθέτετε έναν έναν τους 5 κρόκους στο μείγμα του τυριού,ανακατεύοντας καλά. Τώρα το μείγμα πρέπει να είναι λείο. Αν εμφανίσει σβόλους, προσθέτετε τον έκτο κρόκο και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό.
  6. Αλατοπιπερώνετε.
  7. Μεταφέρετε το μείγμα σε σκεύος για φοντί και το τοποθετείτε στη μέση του τραπεζιού. Δίνετε σε κάθε καλεσμένο σας το ειδικό πιρουνάκι για να βυθίζει τις μπουκίτσες του ψωμιού ή της πολέντας στο φοντί.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ιταλική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης