Φόρμα με μπιζέλια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φόρμα με μπιζέλια

Υλικά

  • 600 γραμμάρια μπιζέλια
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν
  • 3 αυγά
  • 30 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μαϊντανός
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Ζωμός λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Καροτάκια μικρά ή κόκκινα ραδίκια (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε το σε μια κατσαρόλα με 4-5 κουταλιές σούπας λάδι. Προσθέστε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μπιζέλια, αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε μισή κουτάλα ζεστό ζωμό, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσουν. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι με μια κουτάλα ζωμό και ανακατώστε το με το αλεύρι. Βγάλτε το από τη φωτιά και, αφού κρυώσει λίγο, ρίξτε έναν έναν τους κρόκους. Έπειτα από 15 λεπτά στραγγιστέ τα μπιζέλια και πολτοποιήστε τα στο μίξερ. Ρίξτε τον πολτό στο κατσαρολάκι με τη σάλτσα και προσθέστε τα ασπράδια, χτυπημένα μαρέγκα, λίγη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήστε το σε μπεν μαρί για μισή ώρα, στους 180°C.Βγάλτε το από τη φόρμα και σερβίρετε με μικρά καροτάκια βρασμένα στον ατμό και κόκκινα ραδίκια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply