Φόρμα με κολοκυθάκια
Υλικά
- 600 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 4 αυγά
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 400 γραμμάρια γάλα
- Μαϊντανός
- Παρμεζάνα
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Ζωμός λαχανικών
- Ραδίκια ανάμεικτα και 1 λεμόνι (για σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το μαϊντανό και σοτάρετέ τα σε μια κατσαρόλα με 4-5 κουταλιές σούπας λάδι. Πλύντε τα κολοκυθάκια,αφαιρέστε τις άκρες τους, κόψτε τα σε κομματάκια και αλατοπιπερώστε τα. Ρίξτε τα στην κατσαρόλα και, αφού ροδίσουν ελαφρά, προσθέστε μια κουτάλα ζωμό, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Στραγγιστέ τα και πολτοποιήστε τα στο μίξερ. Βάλτε τα σ’ ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά (ένα ένα), λίγη παρμεζάνα και μια σφιχτή μπεσαμέλ που θα φτιάξετε με 50 γραμμάρια βούτυρο, 40 γραμμάρια αλεύρι και το ανάλογο γάλα.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήστε το σε μπεν μαρί για μισή ώρα, στους 180°C (σκεπάστε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο).
- Σερβίρετε το ζεστό, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και ανάμεικτα ραδίκια ραντισμένα με λεμόνι.