Φόρμα με σπανάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φόρμα με σπανάκι

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 4 αυγά
  • Σάλτσα με κρέας (βλέπε σάλτσες)
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Σταφίδες
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 70 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μερικές σταφίδες να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Καθαρίστε το σπανάκι, πλύντε το και ζεματίστε το σε νερό με λίγο αλάτι, για 8 λεπτά. Φτιάξτε την μπεσαμέλ με 40 γραμμάρια βούτυρο, αλεύρι, γάλα και λίγο αλάτι. Πολτοποιήστε το σπανάκι στο μίξερ και ανακατώστε το με την μπεσαμέλ, τα αυγά, μια χούφτα παρμεζάνα, τις σταφίδες, λίγη κανέλα σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήστε το σε μπεν μαρί για 35 λεπτά, στους 180°C. Σερβίρετε το ζεστό, γεμίζοντας το στο κέντρο με τη σάλτσα που θα φτιάξετε. Αντί της σάλτσας με κρέας, μπορείτε να το σερβίρετε με μείγμα από συκωτάκια με βούτυρο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply