Φορμάκια αρωματικά
Υλικά
- 400 γραμμάρια σπανάκι
- Άνηθος
- Ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια άσπρα φασόλια
- Πετροσέλινο
- Σάλτσα ντομάτας (ως συνοδευτικό)
- 1 κρεμμύδι
- Μαϊντανός
- 4 αυγά
- Θυμάρι
Εκτέλεση
- Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν για 5-6 ώρες και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει, προσθέστε μια σταγόνα λάδι και λίγο αλάτι και σιγοβράστε τα με σκεπασμένο το σκεύος (για 45 λεπτά). Στο μεταξύ, αφού καθαρίσετε και πλύνετε το σπανάκι, σοτάρετε το σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι και αλάτι. Στραγγίστε τα φασόλια και πολτοποιήστε τα στο μίξερ μαζί με το σπανάκι, το κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες), μια χούφτα αρωματικά χόρτα, τα αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια αλειμμένα με λάδι και βάλτε τα να ψηθούν στο φούρνο, σε μπεν μαρί, στους 180°C, για μισή ώρα. Σερβίρετε περιχύνοντας τα με σάλτσα ντομάτας και γαρνίροντας τα πιάτα σύμφωνα με την προτίμηση σας.