Φορμάκια με μανιτάρια και ζαμπόν
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 κεσέ γιαούρτι αγελάδας (250 γραμμάρια)
- 1 κεσέ βούτυρο ή μαργαρίνη (για μεζούρα χρησιμοποιείτε τον κεσέ του γιαουρτιού)
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού Μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει, για πολύ μαλακή ζύμη
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας
Για τη γέμιση:
- 2 φακελάκια μπεσαμέλ (του εμπορίου)
- 200 γραμμάρια ρεγκάτο χοντροτριμμένο
- 5–6 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε καρεδάκια
- 150 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας κομμένα σε φετούλες
- παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε όλα τα υλικά !Για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να πάρετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Στρώνετε τη ζύμη σε ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια μιας χρήσης. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει το κουτί. Αναμειγνύετε την μπεσαμέλ με το ρεγκάτο, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και μοιράζετε το μείγμα στα ταρτάκια. Τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.