Φορμάκια με πορτοκάλι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φορμάκια με πορτοκάλι

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 800 γραμμάρια γάλα
  • 3 αυγά και 6 κρόκοι
  • Νερό από άνθη πορτοκαλιάς
  • Γκραν Μαρνιέ
  • 3 πορτοκάλια
  • Σαντιγί (για γαρνίρισμα)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε 2 πορτοκάλια και κόψτε τη φλούδα τους σε λεπτές λωρίδες. Βάλτε τη
  2. σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, ένα ποτηράκι Γκραν Μαρνιέ και 120 γραμμάρια ζάχαρη, ανακατώνοντας συνεχώς, για 5-6 λεπτά. Στραγγίστε την και κρατήστε το ζουμί. Βάλτε τη σ’ ένα δίσκο με λαδόχαρτο και αφήστε τη να στεγνώσει για 2 ώρες. Καραμελώστε το ζουμί και μοιράστε το σε ατομικά φορμάκια. Χτυπήστε τα αυγά και τους κρόκους σ’ ένα μπολ με λίγο νερό από άνθη πορτοκαλιάς και μια πρέζα αλάτι. Βράστε για 5 λεπτά το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη φλούδα από το τρίτο πορτοκάλι (θα την αφαιρέσετε στο τέλος). Αναμείξτε το γάλα με τα αυγά και μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια. Σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε μπεν μαρί για 1 ώρα, στους 160-170°C. Αφήστε να κρυώσουν. Σερβίρετε γαρνίροντας με την πορτοκαλόφλουδα, φέτες πορτοκαλιού και σαντιγί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply