Φορμάκια με σιμιγδάλι
Υλικά
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 150 γραμμάρια ζαμπόν
- Μοσχοκάρυδο
- 200 γραμμάρια μοτσαρέλα (ένα μεγάλο κομμάτι)
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό σπανάκι (ή τεύτλα)
- 1/2 λίτρο γάλα
- 3 αυγά
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίστε, πλύντε και ζεματίστε τα τεύτλα ή το σπανάκι σε νερό με λίγο αλάτι. Στύψτε τα καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα με 50 γραμμάρια βούτυρο σε κύβους και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Μόλις πάρει βράση, ρίξτε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατώνοντας συνεχώς, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα σ’ ένα μπολ. Ψιλοκόψτε το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και το σπανάκι και ρίξτε τα στο μπολ μαζί με μια χούφτα παρμεζάνα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε το μείγμα σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια και βάλτε τα στο φούρνο για 10 λεπτά, στους 180°C. Σερβίρετε τα ζεστά.