Φορμάκια με τυρί ρικότα
Υλικά
- 350 γραμμάρια ρικότα
- 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κρόκος
- 200 γραμμάρια σαντιγί
- 1 λεμόνι
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 1 μπανάνα,
- 1 ακτινίδιο, 1 μήλο και 1 ροδάκινο
- 12 μεγάλες φράουλες
- Φρέσκια μέντα (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Βάλτε 3 φύλλα ζελατίνης σε χλιαρό νερό. Χτυπήστε τον κρόκο στον οποίο έχετε ήδη προσθέσει 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Λιώστε με ένα πιρούνι τη ρικότα και προσθέστε τη λίγη λίγη στο μείγμα του αβγού. Πλύντε τα φρούτα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε κύβους. Προσθέστε τα δύο τρίτα στην κρέμα τυριού. Τα υπόλοιπα ραντίστε τα με χυμό λεμονιού και βάλτε τα στο ψυγείο. Στραγγίστε και στύψτε την ζελατίνη και προσθέστε τη στην κρέμα μαζί με τη μισή σαντιγί. Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε, γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φρούτα, φυλλαράκια μέντας και σαντιγί.