φορμίτσες με τυρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 φλιτζάνια του καφέ λάδι
- 1 φλιτζάνια του καφέ βούτυρο
- 1 φλιτζάνια του καφέ γάλα
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1/2 κιλό γάλα
- 3 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε στο μπολ τα υλικά της ζύμης, τα ζυμώνουμε, ρίχνοντας λίγο λίγο αλεύρι ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με λίγο γάλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο και βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να δέσει.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψουν και στο τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Παίρνουμε 10-15 φορμάκια, τα βουτυρώνουμε και τα ντύνουμε με ζύμη, κατόπιν τα γεμίζουμε με την κρέμα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί, βάζουμε από πάνω ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (150°C). μέχρι να ροδίσουν.