φουα γκρα με αχλάδια

Φουα γκρα στο τηγάνι με αχλάδια: μια ιδαίτερη επιλογή

Η συνταγή για φουα γκρα στο τηγάνι με αχλάδια είναι μια λαχταριστή και ενδιαφέρουσα επιλογή. Τα αχλάδια προσθέτουν μια ευχάριστη γλυκύτητα, ενώ το φουά γκρα προσδίδει μια πλούσια και κρεμώδη υφή. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε αυτό το νόστιμο πιάτο:

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φουά γκρα στο τηγάνι με αχλάδια

Γαλλική συνταγή γκουρμέ με φουα γκρα και αχλάδια. Δώστε προσοχή στην παρασκεύη της και χαρίστε ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή Επιτυχία!

  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 6

Υλικά

Για τα αχλάδια:

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 γαρίφαλα
  • στη μύτη από 1 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • στη μύτη από 1 κουταλιές γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αχλάδια με το κοτσάνι τους αλλά καθαρισμένα από τη φλούδα
  • 30 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

Για το φουά γκρα:

  • 12 φέτες από συκώτι πάπιας ή χήνας πάχους 1,5 εκατοστών περίπου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αχλάδια:

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρασί μαζί με κόκκους πιπεριού, την κανέλα το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο την πιπερόριζα και τη ζάχαρη.
  • Μόλις κοχλάσει καλά το μείγμα ρίχνουμε τα αχλάδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10-20 λεπτά, ανάλογα με την ποικιλία). Δεν πρέπει να τα παραβράσουμε γιατί θα διαλυθούν. Για να είμαστε σίγουροι ότι έγιναν, δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι κι αν διαπερνάει χωρίς αντίσταση τη σάρκα τους, τότε είναι έτοιμα.
  • Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Το υγρό που έμεινε στην κατσαρόλα συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.
  • Έπειτα το σουρώνουμε, πετάμε τα μπαχαρικά και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά (το βούτυρο το προσθέτουμε για να γυαλίσει και να δέσει η σάλτσα). Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  1. Για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες, προσέχοντας όμως να μην τις κόψουμε μέχρι πάνω και ξεκολλήσουν από το κοτσάνι (θα πρέπει δηλαδή να συνδέονται στην κορυφή, εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι και να ανοίγουν σαν βεντάλια).

Φουά γκρα:

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και μόλις κάψει βάζουμε επάνω τις φέτες του συκωτιού, χωρίς να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία, γιατί το φουά γκρα είναι από μόνο του πολύ λιπαρό.
  • Ψήνουμε τις φέτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε σε πιάτα: από 2 φετούλες φουά γκρα σε κάθε πιάτο και από ένα αχλάδι, κομμένο σε φέτες.
  • Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό το φουά γκρα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης